Medicii de la Spitalul Județean din Mehedinți cer extinderea testării pentru coronavirus la pacienții aduși aici. Scrisoare către Direcția de Sănătate Publică

Social

Medicii din secția ATI a Spitalului Județean din Mehedinți trag un semnal de alarmă față de pericolul la care sunt supuși în lupta cu noul virus. Cadrele medicale cer extinderea testării la persoanele care ridică suspiciuni atunci când ajung la spital.

Medicii au înaintat Direcției de Sănătate Publică și autorităților din judeţul Mehedinţi o scrisoare în care cer extinderea testării la persoanele asupra cărora ei au suspiciuni că ar putea fi infectate cu coronavirus.

Demersul medicilor din secția de Terapie intensivă a Spitalului Județean din Mehedinți este susținut și de Colegiul Medicilor din județ, dar și de alte instituții reprezentative.

De asemenea, medici din Spitalul Județean din Mehedinţi reclamă lipsa materialelor de protecție. Ei avertizează că situația ar putea deveni critică dacă numărul de cazuri s-ar înmulți.

Și cadrele medicale de la Maternitatea din Drobeta-Turnu Severin care asistă la naştere mame venite din zonele europene afectate de coronavirus se tem că sunt în pericol. Ei reclamă că intervenţiile se fac de cele mai multe ori fără materiale de protecție.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.